2012. február 3., péntek

Griffin's Robusto

Ezt a szivarértékelést Szaggató barátom készítette, akinek ezúton is szeretném megköszönni, a minden részletre kiterjedő - alapos munkát. Az értékelés 3 oldalasra (!) sikerült, amit egy picit rövidebbre szerkesztettem, a szivar pontozását pedig saját értékelési rendszerünknek megfelelően konvertáltam. Bízom benne, hogy Ti is örömmel fogjátok olvasni ennek a dominikai - könnyed szivarnak az értékelését, íme:


Griffin's Robusto
Gyújtás után a könnyű szelelésnek köszönhetően, a megfelelő mennyiségű füstből édes, és cédrusos ízek törnek át, melyeket egy nagyon enyhe fehér bors jegy zár le. Sajnos a tesztelt példány papírvékony borítólevele, az első 1-2 centin egyenetlenül ég. Az égési problémák a második harmad kezdetére szerencsére megoldódtak. Ízében kisebb változás figyelhető meg ebben a második harmadban. A cédrusos jegyek eltűnőben vannak, és egy nagyon enyhe cappuccino íz és minimális földes aroma kerekedik felül a többin. Összességében azt mondhatom, hogy egy jó szivarra találtam a Griffin’s Robustoban. Tavalyi évben volt szerencsém letesztelni ugyanezen márka perfectoját, ami azért ennél sokkal változatosabb ízeket mutatott. Mindent egybevéve azt mondom, hogy egy tökéletes szivar a maga nemében. Ízei sokkal enyhébbek az árnyékban nevelt borítólevélnek köszönhetően. Nem jelentkezik a sun grown borítókban karamellizálódott cukortartalomra jellemző édesség, de nem is hiányzik. Az égése és a hamuja elég gyenge, de a szelelése tökéletes. Én azt mondom, hogy aki nem próbálta, az egy tavaszi vasárnap délelőtt, egy bőséges reggelit követően, üljön ki vele a teraszra, vigyen magával egy bögre hosszú kávét, és tesztelje le. Garantáltan elégedett lesz. Kellemes összeért ízeket fog tapasztalni, a komplexitás kicsiny foka mellett. Ez a szivar délelőtti vagy vacsora előtti szivarozásra a legalkalmasabb. Körülbelül egy óra élvezet, és 5 perc takarítás- a lehulló hamu után. 

The Griffin's Robusto: 86 pont
Méretei: 127 mm / 50 rg.

Milyen szivart teszteljünk? info [kukac] torcedorcigar.com

Nincsenek megjegyzések: