2013. március 1., péntek

Felejthetetlen este, felejthetetlen hely

Kezd rossz szokásommá válni, hogy úgy kezdem a bejegyzéseket: "Tegnap este..."! Két okból most mégis a tegnap estém rövid átiratát olvashatjátok. Az első ok elég egyszerű, tegnap  étterem felfedező útra indultunk. A második ok már inkább kapcsolódik a blog tárgyához és szellemiségéhez, ugyanis megnyílt Budapesten is végre a La Bodeguita Del Medio, kubai - karibi étterem. Gondolom a "Bodeguita" többeknek ismerősen cseng, hiszen Hemingway kedvenc havannai bárjáról kapta a nevét, innen a világhír.  Valaki ezt meglovagolva, franchise-zosította (szép magyar kifejezés; ha valakinek van ötlete a helyesírásáról...) és most már szerte a világon vannak hasonló La Bodeguita del Medio éttermek! VÉGRE BUDAPESTEN IS!! Magas elvárásokkal érkeztünk a Dob és Kertész utca sarkára, az étteremhez. És nem kellett csalódnunk...
A bejáratnál kedves (és kimondottan csinos) hostess várt minket, hogy az asztalunkhoz kísérjen. A kiszolgálásra sem lehet panaszunk - egy pincérhölgy rögtön ott termett és az alkohol igényünk után érdeklődött. Itt fontos megjegyezni hogy a Bodeguita-ban az alaprum egy régi kedvencünk: a Santiago de Cuba Rum. Felejtsük el végre a Bacardi-t. Mi az? - én már nem is emlékszem. A rum koktélok elengedhetetlen kelléke a kubai Santiago de Cuba Rum. Jó magam tisztán iszom a 11 éves változatát ennek a finomságnak, kísérőnek pedig Mojito-t és Cubana-t fogyasztottam. 
Az étlapot lapozgatva - melyen megtalálható a kubai / karibi konyha mellett a magyar konyha több remeke is - mindenki találhat magának kedvére való finomságot. Az én szerény menüm a következőképpen alakult:
Előétel - Tigrisrák saláta;
Elő / főétel - Steak chili szósszal (tipikus kubai étel :), de ilyen finom szósszal még soha nem kóstoltam);
Főétel - Marhapofa krumplipürével (hibátlan!!!!);
Desszert - Csokoládétorta;
Nasi - Hát mondták a nevét, de ekkor már túl voltam a kilencedik rumon, így az emlékkép kissé hiányos... Valami gyökér volt olajban kisütve, guacamole-val... Ne tévesszen meg senkit, hogy két főfogást rendeltem: az adagok emberesek, de napokig koplaltam, hogy "végig" ehessem az étlapot.
Mindent összefoglalva csak ajánlani tudjuk ezt a kiváló helyet. Már nagyon várjuk, hogy megnyisson a terasz és remek kubai rumok kóstolása közben hódolhatunk a szivarozás csodálatos szenvedélyének.

La Bodeguita del Medio Budapest

Cím: Budapest, VII. kerület, Dob utaca 57.

Asztalfoglalás: +36.20.388.2738

Web: http://www.bodeguita.hu

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sziasztok!
Úgy látszik a citromailemről egyik emai címetekre sem megy át a levelünk...:((
Szeretnénk rendelni egy doboz:
Quintero Nacionales #2011.-et.
Emlékszem,hogy PayPal-lal kell nálatok fizetni,mert már rendeltem Karácsonykor is Tőletek!
Most már elég sürgős lenne a vásárlás,üresedik a humidor:))
Itt a számom is ,hogy tudjuk kommunikálni:36304110629!
Üdv:Garbóczi Éva és Papp István Tamás
kisecus@citromail.hu