2012. október 16., kedd

XIV Habanos Festival / Havana, Kuba

Úgy éreztük ideje rendszeresen tudósítani a Habanos Festivalról, mely a szivarvilág legjelentősebbike. Az elmúlt 14 év minden februárjában megtartották - így idén is - a kubai szivarok ünnepét. Ez az öt napos fesztivál maga a kubai szivar. Különleges ünnep volt, hiszen 520 éve annak, hogy az európaiak "felfedezték" Kubában a dohányt, éppen ezért minden napra különleges programmal kedveskednek a szervezők: dohány ültetvény és gyár látogatás, szivarsodrás, különböző szemináriumok és szivarkóstolások, a legvégén pedig egy gálavacsora. Általában ezen a vacsorán mutatják be az edicion limitada szivarokat és a legújabb releaseket. 2012-ben a következő szivarokat mutatták be:


Romeo y Julieta Churchill Reserva: Hogy miben különbözik a "hagyományos" Romeo Churchill-től? Négy évig érlelt (!), 2008-as év legjobb vágásaiból válogatott dohányból készült.

Romeo y Julieta Petit Churchill: a Hoyo Petit Robusto-ják 2004-es nagy sikere után rebesgették, hogy a Romeo család is bővülni fog ezzel a mérettel. Nyolc év után végre megérkezett a klasszikus méret: 101 mm hosszú / 50-es gyűrűvel.







Cuaba Bariay: a 2001-ben bemutatott Diademas nagyon nagy testvére. 229 mm hosszú / 54-es gyűrűvel, dupla figurado.

Cohiba Piramide Extra: a Linea Clasica legújabb darabja. Már nagyon vártuk. 


Montecristo 520 2012 Edicion Limitada: a névben szereplő 520, az évfordulóra utal. Egy teljesen új méretet is alkottak ennek a szivarnak 155 mm hosszú / 55-ös gyűrűvel (Maravilla No.3.).


Nincsenek megjegyzések: