2012. november 6., kedd

Ahol rá lehet gyújtani: MOM Park Leroy étterem

A dohányzásról szóló törvény módosításával tavaly december 31-el megszűnt a lehetősége a kulturált szivarozásnak, így kiszorultunk az éttermekből - kávézókból. Bizonyos tekintetben érthető a dohányzás visszaszorítása és azt is megértem, hogy nem tudnak különbséget tenni a cigarettázók és a szivarosok között (itt volt egy kedves utalás a fülkeforradalmi törvényhozás droidjaira, melyet utóbb töröltem), de ezt ésszel is meg lehetett volna oldani. Mint például Horvátországban, ahol a vendéglátó helyeknek egy adott határidőig nyilatkozniuk kellett, hogy x naptól az adott hely dohányzó vagy nem dohányzó. Ilyen egyszerű!! A döntést a vendéglátóhely bejáratán jól láthatóan fel kell tüntetni. Így mindenki kedve szerinti helyre mehet. De nálunk nem... Csak teraszon lehet rágyújtani (ott is csak megkötésekkel)... Na már most ebben a jó időben (kora este 4-5 fok) az embernek nincs nagy kedve a teraszon fagyoskodnia, egy - másfél órán keresztül. 
Persze a magyar leleményesség itt is utat tört magának... a budapesti MOM Park bevásárlóközpont Leroy éttermében. Ugyanis a nyári teraszuk helyén kialakítottak egy kellemes dohányzó teraszt. A fűtést gázmelegítőkkel oldják meg, ami nagyon kellemes hőmérsékletet biztosít az ott tartózkodásunk alatt.A kiszolgálásra sem lehet panasz, a konyhája pedig igazán kitűnő. A legfontosabb pedig az, hogy minden megkötés nélkül hódolhatunk a szivarozás szenvedélyének.
[2012. november 28.] Egy ismerősöm mesélte, hogy felhívta a LeRoy-t asztalfoglalás miatt és letagadták, hogy a teraszon rá lehetne gyújtani. Nos részben megértem a dolgot... Megnyugtatok mindenkit: a teraszon rá lehet gyújtani. Ebéd időben viszont (12h-15h) a szivart kérik, hogy mellőzük.


MOM Park Leroy Bistro

Cím: Budapest, XII. kerület, Alkotás út 53.

Asztalfoglalás: +36.1.487.5418

Web: http://www.leroybistro.hu



Nincsenek megjegyzések: