2012. november 5., hétfő

AVO La Trompeta Limited Edition #2012

AVO La Trompeta

Avo Uvezian zenészként kezdte, majd zeneszerző és szivarkedvelő lett. Végül megalapította az AVO szivarmárkát, mely manapság az egyik legkedveltebb dominikai szivar. A La Trompeta, a mester 86. születésnapjának méltó köszöntője. Ebből a szivarból néhány tízezer szálat sodortak, innen a Limited Edition jelző. Kimondottan érdekes formájú szivar, nem egy klasszikus torpedo. Ahogy a neve is utal rá: egy trombita stilizált mása. Ahhoz képest, hogy limitált kiadás, jobban odafigyelhettek volna a konstrukcióra. Az első két harmadban nem volt gond, de a harmadik... Nem igazán szelelt, rondán is égett. Az ízvilága... az egy másik történet...
Egyrészről adott egy domikai szivar, a maga egyszerűségével. Itt fontos megemlíteni, hogy a márkát jó pár évvel ezelőtt felvásárolta a Davidoff, ami szerény véleményem szerint nem kimondottan használt neki. Az AVO-ra is sikerült ráerőltetni a klasszikus Davidoff féle laposságot.
Másrészről viszont a szivarnak vannak érdekes pillanatai - ebben is emlékeztetve a Davidoff márka Puro d'Oro sorozatára. Ami megmenti az ízvilágot az kérem szépen Ecuadorból beszerzett borítólevél: Special Sun Grown Seleccion 702 - ami jelentsen bármit is - jót tett a Trompetanak. Bár az eredmény elég felemásra sikerült: az első harmadban friss zöldség (főleg zeller), míg a másodikban leginkább citrus és meta, mely - valljuk be őszintén - elég érdekes kompozíció. Nem szeretnék lebeszélni senkit erről az AVO-ról, de egy Limited Edition-tól többet várna az ember.

AVO La Trompeta Limited Edition #2012: 86 pont / 26 pont

Méretei: 165 mm / 54 rg.

Nincsenek megjegyzések: