2014. február 27., csütörtök

Montecristo Double Edmundo #2013

Nehéz az újra kezdés. Nehéz szívvel várjuk az immár sokadik Szilvásváradi Szivartalálkozót. Nehéz szívvel állunk neki egy - egy szivar tesztelésének, mert ez már nem ugyanaz. Nincs szivar gyújtás anélkül, hogy kedves Rudy barátunk ne kerülne szóba. Még mindig kissé bénultam állunk neki egy értékelés elkészítésének, pedig hónapok teltek el mióta elvesztettük. Ez a cikk is már fogalmazódik egy ideje. Baromi nehéz... Nehéz nem gondolni rá és nem szóba hozni. De az élet megy tovább!
     A mai szivarunk az egyik legkiválóbb kubai, amit idén szívtam. Az Edmundo sorozat eddig is a legkiválóbb Montecristo-kal büszkélkedhetett, de az új Double Edmundo igazán túlszárnyalt minden
Montecristo Double Edmundo
várakozást. Először az új gyűrű tűnik fel: az eddigi klasszikus barna / fehér színvilágot kis arannyal bolondították meg, ami elegánsabbá teszi az egészet. A borítólevél a megszokott selymes, illatos kabát. Kivételesen éket vágtam bele, hogy intenzívebbek legyenek az ízek és nagyobb legyen az ellenállás a pöfékelésnél. Egyszerűen gyullad, szépen ég és szelel. Az első slukkok fantasztikus ízbombával kecsegtetnek. Az alap lágy - borsos ízt, finom gyümölcsös, diós aromák egészítik ki, mely a szivar egészén érezhető a végéig, amikor is már a borsos ízek válnak uralkodóvá. A szivar a második harmadtól kimondottan erőssé válik, elképzelhetőnek tartom, hogy túlmelegedett. Ezt leszámítva egy kivételes és csaknem hibátlan szivarról beszélünk, ami kötelező darab minden aficionadonál. 

Montecristo Double Edmundo #2013: 95 pont / 28 pont

Méretei:  155 mm / 50 rg.

Torcedorcigar.com klub ár: info@torcedorcigar.com

Nincsenek megjegyzések: